December 14, 2012

Κι αν είναι ροκ μην τη φοβάστε



Τη γνώρισα ως χορεύτρια. Χορεύτρια εξαιρετική. Την ανακάλυψα ως ηθοποιό, απίστευτα εκφραστική, μέσα από την πρώτη ταινία που έκανε. Την είδα από την πρώτη μέρα να πατάει το σανίδι ως ηθοποιός και πρόβλεψα μια καριέρα ανοδική _ και ήταν κατακόρυφα, εκθαμβωτικά ανοδική. Την άκουσα να τραγουδάει για πρώτη φορά στο θέατρο, στη δεύτερη παράστασή της, τις Φοίνισσες» με το ΚΘΒΕ _ τον κομμό της Αντιγόνης που είχε επωμιστεί _ κι έμεινα έκπληκτος από τη φωνή της. Φωνή η οποία αποκαλύφθηκε σε όλο της το εύρος στην «Bossa Nova» του Κωνσταντίνου Ρήγου, στο Εθνικό.
Αλλά η Μαρία Ναυπλιώτου δεν παύει να μου _ μας _ επιφυλάσσει εκπλήξεις. Ανεξάντλητη! Φέτος αποφάσισε να τραγουδήσει, την ελεύθερη από θέατρο _ από τις παραστάσεις της «Οδύσσειας» του Μπομπ Γουίλσον, στην οποία πρωταγωνιστεί στο Εθνικό _ Τρίτη της, σε μπαρ. Αμιγής τραγουδιστική εμφάνιση για πρώτη φορά. Και διάλεξε το «Faust», ένα όμορφο, καλόγουστο στέκι (με φρέσκο, φετινό, θέατρο στον πάνω όροφο) που έχει ανοίξει μαζί με φίλους του από πέρσι ο Αλέκος Συσσοβίτης στο εμπορικό κέντρο _ Καλαμιώτου και Αθηναΐδος. Frontwoman, που λένε, στο καινούργιο ροκ σχήμα Tricky Pony _ Δημοσθένης Γρίβας, Stephen Fleming, Δανάη Nielsen, Μανώλης Γιαννίκιος. Όπου άλλη μια _ άλλη μια ακόμα… _ Μαρία Ναυπλιώτου ανακάλυψα: τη ροκ Μαρία Ναυπλιώτου! Πολύ ροκ σας λέω. Η οποία _ ό,τι πιάνει χρυσός γίνεται… _ και εδώ διαπρέπει.
Αλλά κι αν είναι ροκ, μην τη φοβάστε. Είναι επί σκηνής η ίδια αφοπλιστική καλλονή, έχει την ίδια γλύκα κι έχει πάντα αυτό που ε-λά-χι-στες γυναίκες διαθέτουν στην ελληνική σκηνή: αυτό που λένε class. Είναι classy, είναι Κυρία η Μαρία Ναυπλιώτου. Ακτινοβολεί καλλιέργεια αλλά και ανθρωπιά. Ακόμα κι όταν είναι ροκ.
  
«Faust», 11 Δεκεμβρίου 2012 και 22 Ιανουαρίου 2013.

No comments:

Post a Comment